Mbështetje për organizatat mjedisore të shoqërisë civile në Shqipëri.

 • Ligji “Për të drejtën e informimit për çështjet mjedisore”; Gazetarët: Përballemi me mungesë informacioni

  Shoqata “Together for Life” në kuadrin e projektit me titull: Informim-komunikimi mbi politikat mjedisore për zhvillim të qëndrueshëm, zhvilloi një trajnim me gazetarët e qytetit të Lezhës. Aktiviteti u mundësua financiarisht nga Ambasada Suedeze në Tiranë nëpërmjet programit SENiOR II Albania i zbatuar nga Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri.

  Lexo artikullin

 • Takimi në Bashkinë Durrës/ Rrjeti i organizatave ECIM, shpalos sugjerimet dhe zgjidhjet për problemet mjedisore

  Ditën e martë  në Bashkinë Durrës, u zhvillua një takim i kërkuar nga rrjeti i organizatave ECIM. Në fokus të këtij takimi ishin problemet mjedisore që shfaqen sot në Durrës. Përfaqësuesit e organizatave shpalosën problemet mjedisore përpara zyrtarëve të bashkisë ku dhe u diskutuan se si mund të zgjidheshin.

  Lexo artikullin

 • Java Evropiane e Lëvizshmërisë, këtë vit fokusi tek lëvizshmëria e përbashkët

  Me moton së bashku shkoni më larg, ka nisur edhe për këtë vit Java Evropiane e Lëvizshmërisë. Tema për këtë vit është lëvizshmëria e përbashkët, pa ndotje dhe e zgjuar.

  Lexo artikullin

 • Mëmëlisht- Hudënisht më e pastër, shoqata “Unë, Gruaja” mobilizon komunitetin

  Kjo që po ju prezantojmë sot nuk është një ditë e shënuar mjedisore, është një nga 365 ditët e vitit. Disa gra aktive të shoqatës u mblodhën, diskutuan dhe vendosën të jenë ato iniciatoret dhe nxitëset e një aktiviteti pastrimi e sensibilizimit.

  Lexo artikullin

Forcim për ndikim

Forcim për ndikim

OShC Mjedisore janë të qëndrueshme nga ana organizative dhe hartojnë dhe zbatojnë strategjikisht programet e projektet e tyre.

Rrjetëzim për ndryshim

Rrjetëzim për ndryshim

OShC Mjedisore janë më të specializuara, organizohen në rrjete bazuar mbi tematikat dhe të adresojnë nevojat mjedisore dhe ndikojnë politikat mjedisore.

Edukim për qëndrueshmëri

Edukim për qëndrueshmëri

Komunitetet vendore kanë rritur njohuritë dhe nivelin e ndërgjegjësimit dhe marrin pjesë në mënyrë aktive në lëvizjen mjedisore.

Print Email