Mbështetje për organizatat mjedisore të shoqërisë civile në Shqipëri.

 • Të huajt pastrojnë plazhin e Durrësit; nisma pas thirrjes në rrjetet sociale

  Kristina është nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe jeton e punon prej 3 vitesh në Durrës. Këtë të dielë ajo dhe vajza e saj iu bashkuan thirrjes qytetare për të pastruar plazhet e Durrësit.

  Lexo artikullin

 • Shqipëria nis qasjen e re në Menaxhimin e Integruar të Mbetjeve drejt objektivave të BE-së

  Nën kujdesin e Sh.T. Blendi Klosi, Ministër i Turizmit dhe Mjedisit, ekipi REC dhe partnerët e tij me mbështetjen e Bashkëpunimit Gjerman për Zhvillim, paraqiti Strategjinë e Integruar të Menaxhimit të Mbetjeve të Mbetjeve (2018-2033) për Shqipërinë. Ky dokument përfaqëson një qasje gjithëpërfshirëse duke reformuar sistemin e menaxhimit të mbetjeve në Shqipëri me qëllim që bë të njëjtën kohë të përmbushë vizionin e BE-së për ekonominë qarkulluese dhe ndërtuar një përqasje të përballueshmë për kapacitetet vendore për të arritur këtë objektiv madhor.

  Lexo artikullin

 • ‘’Explore Shebenik Jabllanica NP’’ dhe Vullnetarët e Korpusit të Paqjes hiking tek monumenti natyror Rrapi Taksimit për promovimin e vlerave natyore dhe turizmit

  Ka qënë një fundjavë ndryshe dhe plot energji. Qëndra Mjedisore Për Studime dhe Zbatime në bashkëpunim me inisiativën ‘’Explore Shebenik Jabllanica NP’’ dhe Vullnetarët e Korpusit të Paqjes organizuan një hiking për afro 4 orë zbritje- ngjitje tek Rrapi Taksimit.

  Lexo artikullin

 • Qendra ACEG nis përgatitjen e fushatës ndërgjegjësuese për menaxhimin e mbetjeve urbane në bashkinë Devoll

  Qendra Shqiptare për Qeverisje Mjedisore lehtësoi takimin e rradhës të Grupit Lokal të Punës, i ngritur në kuadër të projektit me anëtarë nga shoqëria civile e administrata e bashkisë Devoll, drejtorët e gjimnazeve të qytetit të Bilishtit dhe njësisë administrative Miras.

  Lexo artikullin

Forcim për ndikim

Forcim për ndikim

OShC Mjedisore janë të qëndrueshme nga ana organizative dhe hartojnë dhe zbatojnë strategjikisht programet e projektet e tyre.

Rrjetëzim për ndryshim

Rrjetëzim për ndryshim

OShC Mjedisore janë më të specializuara, organizohen në rrjete bazuar mbi tematikat dhe të adresojnë nevojat mjedisore dhe ndikojnë politikat mjedisore.

Edukim për qëndrueshmëri

Edukim për qëndrueshmëri

Komunitetet vendore kanë rritur njohuritë dhe nivelin e ndërgjegjësimit dhe marrin pjesë në mënyrë aktive në lëvizjen mjedisore.

Print Email